Sairaalakassi

Isä luki viimeyönä jostakin, että näillä viikoilla olisi hyvä pakata sairaalakassi. Mä olin tietenkin valmistautunut siihen, etten pakkaa yhtään mitään neuvolakorttia painavampaa mukaani ja mutisinkin, että eikö alapään pitäisi riittää varusteeksi ainakin ensihätään. Varustelistojen mukaan alapää ei kuitenkaan riitä. (kuriositeettina on huomautettava, että samalla kun isä luki jostain listasta sanan ”liivisuojia” aloin kiljumaan, sillä nännistäni tuli samalla hetkellä tippa maitoa! Ja sitten kun painelimme, niin toisestakin nännistä tuli tippa. Siitä innostuneena googlasimme myös rintamaidon litrahinnan ja yritimme pumpata rinnasta lisää maitoa myyntiin. Kuviakin tapahtuneesta on, mutta ne jätetään nyt julkaisematta)

Tässä lista tarvittavista asioista bebesinfon sivuilta, tarkoituksella kuvan ja kuvatekstin kera.

Perustarvikkeet:

 • löysä T-paita tai yöpaita
 • kylpytakki
 • alushousuja
 • huulirasva
 • hiusharja / renksuja
 • sukat / tohvelit
 • imetyspaita
 • ihokontaktitoppi
 • imetysliivit
 • imetystee
 • liivinsuojia
 • kotiutumisvaatteet äidille
 • terveyssiteitä kotiinlähtöä varten
 • neuvolakortti
 • kännykkälaturi
 • lehtiä / lukemista
 • omat hygieniavälineet

Helpottamaan omaa oloa:

 • rentouttavaa lempimusiikkia
 • kaurapussi
 • jumppamattoja (jos sairaalassa ei ole)
 • fysiopallo (jos sairaalassa ei ole)
 • laventeliöljyä
 • hierontaöljyä
 • patterikäyttöisiä kynttilöitä tai yövalo
 • omia tyynyjä tai tyynyliinoja
 • oma päiväpeitto tai täkki
 • kuva tai muu rakas esine

Eväitä ja energiaa:

 • voileipiä
 • hedelmiä
 • keksejä
 • urheilujuomaa
 • suklaata
 • termospullossa jäitä
 • luumuja ja lakuja (helpottamaan ummetusta)

Vauvalle:

Tukihenkilölle:
 • vaihtovaatteet
 • hygieniavälineet
 • lukemista
 • ipod
 • vihko ja kynä muistiinpanoja varten

Vauvan syntymää juhlistamaan:

 • kertakäyttöiset kuohuviinilasit
 • minikuoharipullo
Tammisaaressa kätilöt tuovat vauvan syntymän jälkeen tuoreille vanhemmille kuohuviinitarjottimen. Jos omassa sairaalassasi ei ole tällaista perinnettä, voit ottaa mukaan omat juomat.

Kas noin! Vaikka sydäntäni lämmittääkin ajatus, kuinka eteerisesti kilistelemme skumppalaseja ja laulamme muutaman mieltä ylentävän juhlalaulun syntymähurmoksen saattelemana siinä syntymän ja jälkeisten tulon välillä, mietityttää mikä oikeasti on tärkeää pakata mukaan. Olen edelleen kohdassa neuvolakortti. Siksi olisikin kiva tietää, mistä tavaroista oli oikeasti apua ja mitä jäit itse kaipaamaan sairaalassa. Neuvolakortin lisäksi ajattelin pakata mukaan kauratyynyn ja isän, joka näppituntumalla omistaa 30 erilaista kameraa. En haluaisi kantaa mukanai mitään turhaa, sillä tunnollisena veronmaksajana oletan esimerkiksi hammasharjan ja aamutakin tulevan sairaalan puolelta ongelmitta, ehkäpä sieltä jotain lukemistakin löytyy?